4 поради від 84-річного Ентоні Хопкінса тим, хто молодший

“Не витрачайте час на пояснення. Люди все одно почують те, що хочуть почути”.

Американці люблять фразу: «Ніколи не кажи ніколи». Вони впевнені, що якщо прикладати зусилля і не вішати ніс, то кожна людина, незалежно від статі та раси, зможе багато чого досягти. І виходить – на перший і другий розрахуйся.

Праворуч йдуть ті, хто намагався і має значний рахунок у банку, нерухомість та золоті зливки в сейфі. А ліворуч — ледарі та дармоїди, які палець об палець не вдарили.

Але ж так не буває?

Актор Ентоні Хопкінс говорить, що справжній успіх виражений не в титулах і нагородах, не в грошах і славі, а в тому, щоб робити тільки те, до чого душа лежить.

«Залиште всі ці місії, тайм-менеджмент та бізнес-плани у спокої. Це все американські штучки, які до реального життя не мають відношення. Просто отримуйте задоволення від кожного дня. І з них складеться щасливе життя».

Одна з останніх робіт Хопкінса — літній чоловік, який страждає на деменцію, фільм «Батько». Пронизлива і відверта історія людини, яка втрачає зв’язок із тим, що відбувається, завдаючи все більше клопоту своїй дочці. За цю роль актор отримав “Оскара”.

Хопкінсу 84 роки і йому є що сказати суспільству крізь призму кінематографа і не тільки. А поки що ми з вами познайомимося з деякими цитатами актора з його інтерв’ю:

Здоровий егоїзм

«Ніколи, запам’ятайте, ніколи і за жодних обставин не дозволяйте собі любити когось більше, ніж себе самого».

Звучить, як крик душі людини із розбитим серцем. Але все ж таки раціональне зерно є в цих словах. Як тільки в коханні порушується баланс, одна людина стає придатком іншої, її важкою ношею: «Я тебе так люблю, я жити без тебе не можу, ти все, що в мене є». У 99% випадків у людей, яким ці слова адресовані, виникає бажання втекти, відштовхнути, витерти ноги (якщо дозволяє совість) або сказати: “Ні, мені стільки не треба“.

Не треба нікому перекривати кисень своїм коханням. Не треба виснути на шиї та вимагати уваги. Саме це й буде, якщо не буде рівної пропорції.

Любов до себе має виражатися не в самолюбстві, а в самоповазі. Як тільки ви навчитеся любити та поважати себе, у вас ніколи не буде проблем у стосунках з іншими.

Менше слів

«Не витрачайте час на пояснення. Люди все одно почують те, що хочуть почути”.

Йоганн Гете сказав: “Люди чують тільки те, що розуміють”.

У суперечках не народжується істина, але народжуються роздратування та ворожість.

Рідко коли можна зустріти співрозмовника зі схожими поглядами на життя, а ще рідше – з тим самим обсягом досвіду та вражень. Ну і навіщо списи ламати?

Про сенс життя

«Не витрачайте своє життя на пошуки істини. Все, до чого ви прийдете, це те, що немає істини. Живіть і насолоджуйтесь життям, не даючи йому запитань».

Наберіться терпіння, життя саме вам продемонструє — як, навіщо і чому в ньому траплялися найнесподіваніші події і з’являлися різні люди. Додивіться фільм про своє життя до кінця.

Джерело

Leave a Comment