8 ознак того, що ви перебуваєте у вимушених стосунках

Це один із найсумніших видів відносин…

Це один із найсумніших видів відносин. Вимушені стосунки – це коли дві людини дуже втомилися одна від одної, але все ще не поспішають із розривом (і причин може бути безліч).

Це тривалі відносини, партнери в яких проектують один на одного велику кількість негативної енергії. І, на жаль, навіть хороші союзи згодом здатні трансформуватися у вимушені, якщо будуть задіяні всі тригери.

Ось кілька ознак, які попереджають про те, що ви повільно, але правильно рухаєтеся у бік вимушених стосунків. Давайте почнемо.

1. Вам починає здаватися, що ви легко зможете піти із цих відносин.

Розлучення – це складна річ для людей, які люблять. Тому якщо обидва партнери почали ставитись до можливого розриву як до чогось повсякденного, значить, їхні стосунки справді зійшли нанівець.

Якщо ви перебуваєте у вимушених відносинах, думка про розрив лякає вас не так сильно, як раніше. Це відбувається в тих випадках, коли дві людини настільки втомилися одна від одної, що вважають за краще зіткнутися з тимчасовими прикростями розлучення, а не жити в постійній печалі, перебуваючи разом.

2. Ви сваритеся через кожну дрібницю.

У відносинах, у яких живе справжнє кохання, партнери виявляють обережність у своїх словах і діях, бо не хочуть заподіяти біль один одному. Але якщо двоє людей перебувають у вимушених стосунках, вони сваряться майже щодня, і відбувається це з найдрібніших приводів.

Поріг терпимості в таких ситуаціях просто летить до біса, і вже неможливо заплющувати очі навіть на найменшу провину.

3. Ви відчуваєте, що можете легко проводити багато часу далеко один від одного.

У вимушених відносинах люди хочуть проводити вдалині один від одного якнайбільше часу. Вони втомилися від негативу, і їм хочеться якийсь час насолодитися почуттям миру та спокою.

По-справжньому люблячі партнери переживають важко навіть невелику розлуку, чого не можна сказати про людей, відносини яких виснажилися. Рівень інтересу один до одного у них знижується, вони перестають вкладатися у відносини, і в результаті їм просто нецікаво проводити час разом.

4. Ви все більше звертаєте увагу на інших представників протилежної статі.

Якщо людина відчуває невдоволення своїми нинішніми стосунками, вона починає шукати нові джерела кохання та щастя. Це призводить до того, що вона починає думати про інших людей більше, ніж про свого партнера.

Це природно. Це трапляється навіть із найкращими з нас.

5. Ви більше не кажете про свої почуття.

Коли ви перебуваєте у вимушених стосунках, то дедалі більше уникаєте розмов про свої почуття. Думка про те, щоб «вимовити це вголос» або «сказати від щирого серця», насправді лякає вас, тому що знаєте, що вас не почують і ваші емоції будуть проігноровані. Це веде до ще одного розриву – комунікативного.

Підтримуючи максимально відкритий рівень спілкування, ви зберігаєте стосунки здоровими. Але у вимушених стосунках це стає неможливим завданням.

6. Ви більше не будуєте спільних планів на майбутнє.

Якщо партнер дійсно для вас важливий, то кожен ваш крок буде спрямований у бік вашого щасливого майбутнього. Ви будуватимете плани і ставитимете цілі, які дозволять досягти того майбутнього з вашою другою половиною, про яке ви мрієте.

Але якщо людина перебуває у вимушених відносинах, їй навіть на думку не спаде будувати спільні плани. У її мріях нема місця для нинішнього партнера. Їй здається, що справжнє щастя це бути одному.

7. Ви готові будь-якої миті збрехати партнеру.

Ви просто не можете збрехати коханій людині, тому що це здається аморальним. Але коли люди перебувають у вимушених стосунках, вони перестають сприймати брехню як щось неправильне. Це пояснюється тим, що вони перестають турбуватися про те, що їхній партнер зрештою дізнається правду – адже вони більше не бояться втратити його.

8. У вас по спині пробіг холодок під час читання цієї статті.

Якщо це так, то у вас є два варіанти: або ви сідаєте з партнером і розмовляєте про все чесно і відкрито, або просто розриваєте стосунки і позбавляєте себе страждань, пов’язаних з більш серйозними травматичними ситуаціями в майбутньому.

Що б ви не робили, пам’ятайте, що все відбувається з якоїсь причини, і життя, що б не сталося, продовжується далі.

Джерело

Leave a Comment