3 причини, чому розлучення може стати другим шансом, на який ви так чекали

Коли вас накриє розпач і безвихідь, згадайте, що розлучення – це не обов’язково погано. Для багатьох воно стає справжнім благословенням. Через роки ви зрозумієте це самі, а поки просто повірте на слово – саме так все і буде.

Розлучення – це важко.

Розлучення – це стрес, біль, розчарування, і, як наслідок – невпевненість у собі. Нам здається, що вже ніколи не зможемо нікому повірити, полюбити, не зможемо здобути щастя.

Впоратися з цим – непросто навіть найсильнішим із нас. Але коли вас накриє відчай і безвихідь, згадайте про те, що розлучення – це не обов’язково погано. Для багатьох воно стає справжнім благословенням. Через роки ви зрозумієте це самі, а поки просто повірте на слово – саме так все і буде.

Справа в тому, що розлучення дає нам унікальний шанс пізнати себе по-справжньому.

Багато хто сприймає розлучення, як втрату. Ви озираєтеся і з жахом думаєте про те, що витратили роки свого життя, граючи роль подружжя, а тепер залишилися ні з чим. Ви вже самі не розумієте, хто ви, куди йдете, чого хочете?

І, хоча ця втрата спочатку здається руйнівною, розлучення насправді може бути справжнісіньким подарунком, який змінить життя. Адже ми ніколи не замислювалися про ці речі, а тепер з’являється можливість дізнатися, хто ми.

Зараз у вашому житті починається новий розділ, а це чудова нагода зазирнути всередину і відкрити себе справжніх. Тепер у вас є те, чого не було раніше: час для себе та сили, які раніше йшли на те, щоб утримати на плаву шлюб, що буквально тріщав по швах. Отже, залишившись наодинці із собою, ви можете нарешті відповісти на непрості запитання:

  • Яким я бачу своє нове життя?
  • Що саме заважає мені жити саме так, як я хочу?
  • Що я повинна (маю) змінити в собі та в своєму житті, щоб не повторити минулих помилок у стосунках?

Справа в тому, що коли ми поглянемо на своє життя з іншого ракурсу, то зможемо краще зрозуміти себе. А саме: чого насправді хочемо, що нас лякає, яких людей та шаблонів слід уникати, щоб знову не потрапити у пастку нездорових стосунків.

Так, те, чого ми так боялися – розлучення, вже сталося з нами. Але ж ніхто не помер! Ми вижили та вистояли. А значить – стали сильнішими і можемо зробити що завгодно.

Переживши розлучення, ми вижили. А ті, хто вижив, можуть зробити що завгодно.

Розлучення дійсно є однією з найстресовіших та травмуючих подій у житті. Його можна порівняти зі смертю коханої людини, серйозною хворобою чи втратою роботи. Так що, як кажуть: «Ворогу не побажаєш!». Але оскільки ви пережили цю травму, ви вижили.

Подумайте про те, скільки ви пережили і не зламалися. Ви знайшли вихід із глухого кута, в якому опинилися. І вийшли з цього «лабіринту» з високо піднятою головою, незважаючи на те, що іноді хотілося кричати від болю. Ви продовжували жити, працювати та піклуватися про дітей. Ви не здалися, не опустили руки, не зупинилися ні на мить. Ви продовжуєте йти вперед, незважаючи ні на що.

Що це, якщо не сміливість та перемога над власними страхами? Адже ви довели собі, що можете подолати все. Згадайте про це, коли налинуть думки про те, що ви – невдахи або “недостатньо хороші”. Це не так. Саме навпаки: ви – переможці, адже отримали те, про що багато хто може тільки мріяти.

А саме – другий шанс у житті. А це, погодьтеся, випадає мало кому.

Хотіли ми цього чи ні, але розлучення дозволяє тепер переписати цю п’єсу. Тепер ви знайшли те, про що раніше навіть не мріяли: незалежність, свободу, можливість кинути виклик собі і рости.

Не можна сказати, що всі ці речі неможливі у шлюбі. Але все це вимагає часу та рішучості. Тепер вас буквально виштовхали із зони комфорту: хочеш не хочеш, а доведеться йти вперед і підкорювати вершини.

Навіть якщо вам досі боляче, або навпаки – злитесь і обурюєтеся, згадайте про те, що насправді ви отримали подарунок. Він усередині вас. Це ви самі. Ви – ті, хто вижив, кому випав неймовірний шанс для самоаналізу та самопізнання. Якщо ви все грамотно зробите, життя зміниться до невпізнанності, а головне – знайдете щастя.

Кінець шлюбу – це зовсім не кінець світу. Насправді це другий шанс, якого багато хто прагне, але, можливо, ніколи не отримає. Прийміть із вдячністю це благословення, на вас чекає нове життя!

Джерело

Leave a Comment