5 небанальних фільмів про пошуки себе, які надихнуть кожну жінку

Іноді нам так не вистачає натхнення для того, щоб вдихнути на повні груди. І тоді ми починаємо хандрити, і взагалі не вірити в себе і в своє щастя.

Такі моменти бувають у кожного, головне – вчасно вибратися з цього стану. Для цього потрібно терміново шукати щось позитивне і надихаюче. Найчастіше це цінне почуття заховано в найпростіших речах – у книгах чи фільмах.

Ми сьогодні пропонуємо вам список з 5 кінострічок, які вражають своїм небанальним сюжетом і глибоким змістом. Ці фільми про те, що хвилює кожну жінку – про пошуки себе і свого щастя, про прийняття своїх слабких сторін і кохання у всіх сенсах цього слова.

Не забудьте зберегти ці фільми, щоб в будь-яку зручну хвилину приступити до перегляду.

Дика (2014 року)

Фільм з Різ Уізерспун в головній ролі заснований на автобіографічній книзі письменниці Шеріл Стрейд і екранізований Жаном-Марком Валле ( «Велика маленька брехня»). Картина розповідає про дівчину, чиє життя зайшло в глухий кут: вона розлучилася з чоловіком і переживала втрату мами. Щоб розібратися з депресією і зрозуміти саму себе, вона зібрала величезний рюкзак і вирушила одна в пішу подорож по одному з найважчих, але мальовничих маршрутів Америки. Під час свого походу, який тривав кілька тижнів, вона змогла знайти себе заново і зрозуміти, що ж їй потрібно для щастя.

Мила Френсіс (2013)

У центрі картини життя 27-річної безтурботним оптимістки Френсіс, яка виїхала з Каліфорнії підкорювати Нью-Йорк. Вона танцює в одній з балетних труп і веде богемний спосіб життя, намагаючись розібратися зі своїми планами на майбутнє і зрозуміти, що таке бути дорослою. Головна героїня вчиться вірності самій собі і своїм мріям. Фільм наповнений іронічними цитатами в дусі Бріджит Джонс, а також філософськими міркуваннями про жіночу дружбу. Картина отримала вкрай високі оцінки кінокритиків, які назвали режисера кінострічки, Ноя Баумбаха, новим Вуді Алленом. Виконавиця головної ролі Грета Гервіг висувалася за цю акторську роботу на премію «Золотий Глобус».

Їж, молись, кохай (2010)

Фільм заснований на автобіографічній книзі письменниці Елізабет Гілберт з Джулією Робертс у головній ролі. Одного разу героїня розуміє, що живе зовсім не тим життям, яким хотіла. В один день вона вирішує розлучитися з чоловіком і відправляється в подорож по світу, щоб струсити себе і знайти внутрішній баланс. Так, в Італії Елізабет пізнає радості життя, Індія допомагає знайти віру, а Індонезія- знайти гармонію. Фільм наповнений красивими пейзажами Нью-Йорка, Неаполя, Патауді і Балі і зібрав рекордну суму в прокаті – 204,6 мільйонів доларів (бюджет фільму склав 60 мільйонів доларів).

Джой (2016)

В основі сюжету фільму лежить реальна історія Джой Мангано – матері-одиначки з Лонг-Айленда, яка винайшла відому в усьому світі швабру, що сама віджимає воду. Перед тим як героїня заснувала бізнес-імперію продукції по догляду за будинком, вона пройшла важкий шлях заперечення себе як винахідника. Зворушливий фільм багатий відвертими внутрішніми монологами Джой, які в підсумку допомогли їй впоратися з усіма труднощами і змінити своє життя. Дженніфер Лоуренс, яка зіграла в картині головну роль, стала володаркою «Золотого Глобуса», а також була номінована на «Оскар».

Джулі і Джулія: готуємо щастя за рецептом (2009)

Кінострічка з Меріл Стріп в одній з головних ролей розповідає про кризу, яку переживає більшість жінок в 30 років. Офісний працівник Джулі вирішує, що їй необхідно змінити своє життя, але вона не розуміє, куди їй рухатися далі. В якості терапії від внутрішньої фрустрації Джулі вирішує приготувати протягом року всі рецепти з книги американського шеф-кухаря Джулії Чайлд (Меріл Стріп). Паралельно з її життям у фільмі описується доля Чайлд, яка разом зі своїм чоловіком-дипломатом переїхала в Париж і шукає себе, поки чоловік зайнятий роботою. Головна героїня фільму нагадує про те, що іноді пошук самої себе може затягнутися на роки, але це варто того. За роль культового американського кулінара Меріл Стріп стала володаркою «Золотого Глобуса».

Джерело

Leave a Comment